Óraszakértők, segítség! Milyen órát viselnek a Fidesz legjobbjai?

életmód
2014 január 16., 13:21
comments 56

Távol álljon tőlem a szociális demagógia. Mindenki olyan órát hord, ami tetszik neki. És amit meg tud fizetni. Feltéve, hogy nem lopta. A jó óra nemcsak státuszszimbólum, de sokat elárul a viselőjéről. Vagy arról, akitől kapta. Feltéve, hogy a szeretteitől kapta, és nem mondjuk Kim Dzsonguntól. Ami az alábbi közéleti személyiségek esetében természetesen fel sem merül, de az órájuk sokat elárul róluk, még ha a márkát és az árat nem is tudjuk pontosan. Ön tudja?

Giró-Szász András: Éjjeli Sólyom

ora_giroszasz

A kormányszóvivő, ha jól nézem, egy Citizen Eco-Drive Nighthawk Chrono Titanium Euro Radio Sapphire típusú órát visel, bár lehet, hogy nem pont ugyanez a modell, de nagyon gyanús (Aki még pontosabban be tudja lőni, jelezzen!) Aki ilyen órát hord, kifejezetten aktív életet él, vagy legalábbis szeretné ezt a látszatot kelteni magáról. A technikai fejlődést előbbre valónak tartja a tradíciónál, és a rengeteg funkcióval azt jelzi, hogy fontos neki az idő. Esetleg azt, hogy kevés van neki belőle. Biztos, hogy sokat dolgozik. Ez a Citizen amúgy nem a megfizethetetlen kategóriába tartozik, a Dutyree Island nevű oldalon pont le van értékelve 419 dollárra, A maga nemében amúgy szép, nem úgy szép, mint egy fél évszázados Patek Philippe, hanem úgy, mint egy F-117-es lopakodó, aminek a nevét viseli.

Lázár János: Letisztult hagyomány

ora_lazar

Van, akinek nem tetszik a szögletes óra, mert hogy egy óra legyen kerek, de Lázár János miniszterelnökségi államtitkár órája kifejezetten ízléses, letisztult, jó formájú szerkezet. Már annak, akinek bejön az arany. Viselője olyan ember, akinek nem a tizedmásodpercek, a köridők meg az időzónák számítanak,  hanem a letisztult formavilág, a tradíciók, az örök értékek. A márka sajnos nem látszik, eredetileg Piaget Altiplanóra gyanakodtam, de biztos nem az, bár hasonlít. Ha az lenne, hárommillió forintba kerülne. De én úgy vagyok vele, hogy inkább kerüljön hárommillióba, mint hogy kiderüljön, hogy az államtitkár úr egy vacak, pár száz dolláros hamisítványt hord óra helyett. Ha tudják, pontosan mit visel Lázár, jelentkezzenek!

UPDATE: A kedves kommentelők közül sokan egy Cartier Tankra tippelnek, aminek számos változata van, és bármibe kerülhet néhány ezertől néhány tízezer dollárig. De ez inkább egy Tissot New Helvetica lesz: mint Anita megjegyezte, egy Tissot szerepelt Lázár 1999-es vagyonnyilatkozatában. Az utóbbi leértékelve most félmillió a boltban.

Nyerges Zsolt: nagy ember nagy órával jár

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nyerges Zsolt közismert, bár a nyilvánosság előtt ritkán mutatkozó reklámszakember órájából sajnos kevés látszik ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket tudjunk levonni, és a kép sincs meg nekünk nagyobb felbontásban. Az biztos, hogy ez egy tekintélyes méretű szerkezet, távol áll a lázári kifinomultságtól (ahogy a svájci mondja: finesse). Ez az óra hatalmas, már-már tolakodó, még egy ekkora kézen is, különösen ahogy véletlenül betüremkedik alá a zakó ujja. Fogalmam sincs, mi lehet ez, aki tudja, jelentkezzen!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.