Benedek pápa 400 papot rakott ki az egyházból gyerekek molesztálása miatt.

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

XVI. Benedek pápa két év alatt közel 400 papot taszított ki a papi rendből gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések miatt, írja az AP egy vatikáni dokumentumra hivatkozva.

Az AP pénteki jelentése szerint a 2011-12-es évekre vonatkozó statisztika az első olyan dokumentum, amelyben a Vatikán részletekkel szolgál a hivatásukból elbocsátott papok számáról. A katolikus egyház korábban csak a neki jelzett állítólagos szexuális visszaélések számát tárta fel.

A dokumentumot azokból az adatokból állították össze, amiket a Vatikán gyűjtött, hogy segítsen a Szentszéknek megvédenie magát a héten Genfben, az ENSZ egyik bizottsága előtt.

Silvano Tomasi apostoli nuncius csütörtökön az összeállított statisztikák egyikére hivatkozott csak az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának meghallgatásán, ahol nyolc órán át kérdezték. Arról nincs hír, hogy bárki ellen eljárás indult volna a dokumentum miatt. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.