Benedek pápa 400 papot rakott ki az egyházból gyerekek molesztálása miatt.

vallás
2014 január 17., 20:10
comments 33

XVI. Benedek pápa két év alatt közel 400 papot taszított ki a papi rendből gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések miatt, írja az AP egy vatikáni dokumentumra hivatkozva.

Az AP pénteki jelentése szerint a 2011-12-es évekre vonatkozó statisztika az első olyan dokumentum, amelyben a Vatikán részletekkel szolgál a hivatásukból elbocsátott papok számáról. A katolikus egyház korábban csak a neki jelzett állítólagos szexuális visszaélések számát tárta fel.

A dokumentumot azokból az adatokból állították össze, amiket a Vatikán gyűjtött, hogy segítsen a Szentszéknek megvédenie magát a héten Genfben, az ENSZ egyik bizottsága előtt.

Silvano Tomasi apostoli nuncius csütörtökön az összeállított statisztikák egyikére hivatkozott csak az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának meghallgatásán, ahol nyolc órán át kérdezték. Arról nincs hír, hogy bárki ellen eljárás indult volna a dokumentum miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.