Benedek pápa 400 papot rakott ki az egyházból gyerekek molesztálása miatt.

XVI. Benedek pápa két év alatt közel 400 papot taszított ki a papi rendből gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések miatt, írja az AP egy vatikáni dokumentumra hivatkozva.

Az AP pénteki jelentése szerint a 2011-12-es évekre vonatkozó statisztika az első olyan dokumentum, amelyben a Vatikán részletekkel szolgál a hivatásukból elbocsátott papok számáról. A katolikus egyház korábban csak a neki jelzett állítólagos szexuális visszaélések számát tárta fel.

A dokumentumot azokból az adatokból állították össze, amiket a Vatikán gyűjtött, hogy segítsen a Szentszéknek megvédenie magát a héten Genfben, az ENSZ egyik bizottsága előtt.

Silvano Tomasi apostoli nuncius csütörtökön az összeállított statisztikák egyikére hivatkozott csak az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának meghallgatásán, ahol nyolc órán át kérdezték. Arról nincs hír, hogy bárki ellen eljárás indult volna a dokumentum miatt. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.