Fizikaesszében tért vissza a múlt évtized egyik legjobb mémje

vicc
2014 január 17., 10:51
comments 9

Rickrollozni annyi, mint valakit átverni az interneten, azzal hogy megadunk neki egy fontosnak tűnő hivatkozást, és a link mögött valójában Rick Astley 1987-es popslágerét, a Never Gonna Give You Up című videóját helyezzük el.

  • Ilyen például egy rosszul sikerült rickrollozás:

Itt egy nagyon fontos leleplező arról, hogy hogyan kerülhetett Fodor Gábor az ellenzéki összefogás negyedik helyére!

Szerencsére ennél azért voltak jóval kifinomultabb esetek is. Most pedig, sok évvel a mém lecsengése után, teljesen váratlanul bukkant fel újra az egész.

Egy indiai diák, Sairam Gudiseva rejtette el Astley számának szövegét a dán fizikusról, Niels Bohrról írt dolgozatában, amit aztán Twitteren jelentett be.

Mestermunka!

rickrolling

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.