Halász János szerint a Himnusz a magyar kultúra aranytartaléka

KULTÚRA
2014 január 19., 14:13
comments 10

A kultúráért felelős államtitkár erről a magyar kultúra napján beszélt Szatmárcsekén.

Halász elmondta, hogy a Himnusz nem csak hazaszeretetre tanít, de arra is, hogy elfogadjuk magunkat és a magyarság megtanulja sorsát értelmezni a történelemben.

A magyar állampolgárság felelősséget is jelent. Ahhoz, hogy falvak és városok valódi közösséget alkossanak, nemcsak munkahelyekre, színvonalas óvodákra, könyvtárakra, iskolákra van szükség, hanem arra is, hogy megerősítsük a települések helyi identitását. Hogy fennmaradjon a még létező hagyomány és a kulturális törzsanyag. A Himnusz kulturális aranytartalékunk.

- mondta Halász, és reméljük csak, hogy ez nem azt jelenti, hogy megpróbáljuk majd eladni az oroszoknak.

A közelmúltban amúgy az egyik legismertebb amerikai politikai blog ment neki a magyar himnusznak, mondván, hogy ez a világ legdepresszívebb himnusza, amiből teljesen hiányzik bármiféle büszkeség.

A magyar kultúra napja amúgy minden évben január 22-ére esik, mert Kölcsey ekkor fejezte be a Himnusz szövegét. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.