A kisgazda egy macsó párt. Amelyik tiszteli a nőket. ... Meg szereti is persze!

POLITIKA
2014 január 20., 13:22
comments 33

Hegedűs Péter az FKGP elnöke. Kevés politikus tud olyan sebességgel hülyét csinálni magából, mint ő ma reggel az ATV-n.

Valahol pár éve belebólintottam a Kisgazdapárt sztorijába, szóval már az is meglepetés volt, hogy egyáltalán vannak.

Először megjelent ez a plakát a városban.

fkgp1

Aztán ma reggel az ATV-n megjelent Péter.

fkgp

Először is hadd mondjam el, hogy Péter (Hegedűs) nem annyira tud értelmesen beszélni. Mármint az ember nézi, és kb. érti, amit mond, de aztán ha visszahallgat egy mondatot, vagy megpróbálja leírni. akkor rájön, hogy annak nincs semmi értelme.

Mondok egy példát.

"Mi egy olyan Péter miatt üzen.... Nem. ... Péter természetesen mérlegel, mert hiszen nem egy személyről van szó, hanem egy közösségről. (...) Én személyesítem meg ezt a közösséget, mint mindenki mindenhol máshol."

Mi van?!?!?

Ennek ellenére azért a fontosabb gondolatok átjöttek.

  • A Független Kisgazdapárt április 6-tól ott lesz a Parlamentben

"Erőteljesen reméljük ezt, és akarjuk is, és természetesen dolgozunk érte keményen."

  • A legutóbbi felméréseik szerint már ott vannak a parlamenti pártok mögött. Ők vannak az "egyéb" kategóriában. A saját, SZIGORÚ kutatásuk szerint.

"Mi egy olyan úszóversenyen indulunk, amelyet a többiek a rajtkőről indulnak, mi pedig a zuhanyozóból. De jelentem tisztelettel már bent vagyunk a vízben."

  • Nem akarnak belemenni számháborúba. (Mármint arról, hogy most épp milyen a támogatottságuk.)

"Az LMP-t a mi számításaink szerint már megelőztük. És a PM-et is. És közvetlenül a nagyobb parlamenti pártok nyakában lihegünk."

  •  Át akarják ütemezni az államadósság visszafizetését.

"Az élet alapja a gazdaság. (...) Miért ne lehetne ebben eredményt elérni. Az mindenkinek csak jó lenne."

Itt Péter (nem a közösség, a személy) belecsap gazdasági programjuk ismertetésébe.

  • Megszüntetnék az Áfát és helyette forgalmi adót vezetnének be. Amerikai típusút. Ami kb. ugyanolyan, mint az EU-s és így a magyar. Ahol csak a folyamat legvégén, a vásárló fizet (A kiigazítást köszönjük Fedornak!)
  • Európai átlagbért, minimálbért és nyugdíjat vezetnének be. Ezt részben az EU fizetné. Hogy így mennyi lenne a minimálbér (amit még egyszer: az EU fizetne) azt Péter nem tudta megmondani, de legalább 100 ezer forinttal több, mint a mostani. Tehát legalább 201 ezer forint lenne a havi pénz. Mert ettől jobb lenne az emberek kedve.

A műsorvezető ezen a ponton felveti, hogy itt azért elég sok pénzzel tréfálkozik. Erre Péter bemutatja, hogy az unió működését is elég pontosan átlátja.

"Az Európai Unió óriási összegeket invesztál olyan dolgokba, amelyek egyszer csak keletkeznek, mint összegek, aztán bekerülnek egy országba, és aztán egyszer csak elillannak, eltűnnek ezek a pénzek."

Áhá!

Aztán az is kiderül, hogy a Kisgazda Párt egy macsó párt. Amelyik tiszteli a nőket. És szereti is természetesen. De egy férfias párt. Az fontos!

Az egész beszélgetés végig ilyen hátborzongatóan gyönyörű. Mintha direkt trashre akarták volna venni a figurát. Aztán 06:30-nál minden a helyére kerül.

"Szombat óta a reklámfőnökét a Kisgazda Pártnak úgy hívják, hogy Klapka György."

Az adást itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.