Sólyom: Putyin engem is Pakssal gyötört

POLITIKA
2014 január 20., 12:39
comments 83

Sólyom László volt köztársasági elnök még tavaly decemberben beszélt arról, hogy Vlagyimir Putyin nála is határozottan nyomult, hogy az új paksi atomerőművet az oroszok építhessék:

Sólyom egy a Paks Vobiscum című konferenciát nyitotta meg többek között ezekkel a szavakkal:

"Mikor Putyin itt volt, két dolgot követelt, és engem is ezzel gyötört: az egyik, hogy adjuk el a Malévot (...) a másik pedig a Paks, hogy azt ők akarják csinálni."

Sólyom ezt nagyon ellenezte.

"Abban a szerencsés helyzetbe voltam, hogy mondtam Magyarországon az államelnöknek ebbe nincs beleszólása, nincsen hatásköröm. Dehát rossz helyen mondja, mert az elnöki hivatal megvette már a láncokat, amikkel oda fogom magam kötözni a paksi kerítéshez. Lehetett hülyéskedni."

A decemberi konferencia honlapja itt van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.