Itt az észak-koreai Google Street View

google street view
2014 január 21., 20:01
comments 7

Észak-Korea társadalmi berendezkedéséből adódóan az országba még nem jutott el a Google Street View. Aram Pan szingapúri fotós viszont megcsinálta, és panorámafotóit lehet böngészni a DPRK 360 oldalon. (Ami egyébként most sajnos nem tölt be.)

photo_camera Gif: Gizmodo

A projekt természetesen élvezi a kormány támogatását, magyarul cenzúrázott, így biztosan csak kozmetikázott propagandafotókat lehet itt találni, de így is érdekesnek tűnik.

photo_camera Gif: Gizmodo

A DPRK (Democratic People's Republic of North Korea) 360 projektben az oldal szerint nem kap helyet „semmilyen korábbi, jelenlegi vagy jövőbeli politikai kérdés, ami érzékeny lehet”, tehát valószínűleg nem lesz bebarangolható a rengeteg koreai láger. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.