A választási bizottság "igyekszik felkészülni a kihívásokra"

POLITIKA
2014 január 22., 08:54
comments 1

"Ügydömpinggel kell számolnia" a Nemzeti Választási Bizottságnak a tavaszi választásokon, de a testület tagjai "igyekeznek felkészülni" a kihívásra, nyilatkozta Patyi András, az NVB elnöke a Magyar Hírlapnak.

Az új választási rendszerben megszüntették a területi választási bizottságokat, így a választókerületi választási bizottságok döntéseivel szemben egyből az NVB-nél lehet fellebbezni. Hogy csökkentsék a terheket, arra készülnek, hogy a hasonló ügyeket egyesítik.

Patyi arról is beszélt, hogy a külhoniak szavazatai miatt most nem lesz meg olyan hamar a végeredmény, mint korábban. "Trendek kirajzolódhatnak, de ahol szorosabb a verseny, ott az utolsó urna kibontásáig senki sem lehet biztos az eredményben" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.