Az MSZP főpolgármester-jelöltje együgyűnek nevezte azokat, akiknek nincs jogosítványa

Ha valakinek nincs jogosítványa, "akkor ez egy meglehetősen egysíkú, egyolodalú, együgyű gondolkodást mutat" - közölte Horváth Csaba hétfőn a Klubrádió Szabad sáv című műsorában. Az MSZP főpolgármestere ezzel elvileg Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának akart üzenni, akinek tudomása szerint "nincs jogosítványa, ő nem tudja beleélni magát, hogy a közlekedés szereplői, az autósok ugyanolyan szereplők, mint a közösségi közlekedők". De bravúrosan sikerült általánosítania.

A szocialista frakcióvezetőnek volt még egy jól sikerült mondata. Rangos Katalin műsorvezető rákérdezett Horváth Csaba egyetlen emlékezetes, saját magát nevetségessé tevő momentumára, amikor egy 2010-es majálison bejelentette az ingyenes tömegközledés ötletét. Horváth szerint ő azt mondta, hogy akár ingyenessé tehető, ha bevezetik a dugódíjat. A koncepció ki volt dologozva részletesen, akár egyetemi tanárok előtt is levezethető lett volna. Tudomásul vette viszont, hogy olyan mély társadalmi, politikai csalódottság volt a budapestiekben, hogy nem voltak nyitottak semmilyen épeszű javaslatara. (Magyar Nemzet)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.