A Szilícium-völgy egyik kockázatitőke-befektető cégének alapítója egy újabb kristályéjszakától tart

gazdaság
2014 január 25., 20:30
comments 25

Tom Perkins, a Szilícium-völgy egyik fő kockázatitőke-befektető cége, a Kleiner Perkins Caulfield & Byers egyik társalapítója, a következő Kristályéjszakától tart a Bay Areában.

A 81 éves Perkins a Wall Street Journal szerkesztőjének írt rövid, de bizarr levelében azt írta, hogy úgy érzi, „egyre nő a gyűlölet a sikeres egy százalék iránt”, ami arra emlékezteti, ahogy a náci Németországban kezelték a zsidókat.

Az osztályellentétek San Franciscóban nemrég lángoltak fel amiatt, hogy sokan kifogásolták, hogy az egekbe szöktek a bérleti díjak, és a Google számítástechnikai munkatársait magánbuszok viszik be dolgozni.

Perkins főleg az Occupy mozgalomra és a San Francisco Chronicle-ra borult ki, amiért állandósították az 1 százalék-ellenes retorikát, és szerinte a „progresszív radikalizmus” olyan, mintha a fasizmus tért volna vissza.

Perkins, aki korábban is írt kapitalizmuspárti cikkeket a Wall Street Journalban, most a volt felesége mellet is kiállt, aki nem más, mint a romantikus ponyva királynője, Danielle Steel. Őt azért kritizálták, mert óriási sövény öleli körül a San Francisco-i kastélyát. (The Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt