Auschwitzba utazott az izraeli parlament majdnem fele

Egyéb
2014 január 27., 09:06
comments 25

A százhúsz tagú izraeli parlament ötvenöt képviselője, köztük hat miniszter utazott Lengyelországba az auschwitzi haláltábor felszabadításának évfordulóján tartott megemlékezésre. A delegációt közösen vezeti a parlamenti kormánykoalíciót irányító Jarív Levin és az ellenzék elnöke, Jichák Hercog.

A több mint kétszázötven fős küldöttséggel utazik huszonnégy túlélő is családtagjaik kíséretében, valamint a legfontosabb állami vezetők, bírák és a jeruzsálemi holokausztmúzeum, a Jad Vasem igazgatója.

A népes izraeli delegáció két repülőgépen érkezik Krakkó katonai repülőterére, ahonnan autóbuszokon viszik őket az egykori haláltábor helyén lévő emlékhelyhez. Ott megtekintik az egyik barakkban létrehozott kiállítást, majd emlékünnepségen vesznek részt.

Este Krakkóban az izraeli képviselők és a külföldi kormányok küldöttei a lengyel parlamenttel együttes ülésen vesznek részt. Az ENSZ kilenc éve szavazta meg, hogy január 27-e, az Auschwitz–Birkenau tábor felszabadulásának évfordulója nemzetközi holokauszt-emléknap legyen.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.