Dopeman a csomagtartójában hordja Orbán Viktor fejét

bulvár
2014 január 27., 15:19
comments 42

Dopemannel készítettünk interjút a magyar gengszterrapszcéna belháborúiról. Egy kispesti edzőteremben találkoztunk, ahol kábé 7 éve edz Öcsi bácsival, a legendás edzővel, Koko volt mesterével. Dopeman azzal a szomorú hírrel kezdte az interjút, hogy Szántó Öcsi bácsi nem hajlandó foglalkozni vele többé, annyira kiakadt az ellenzéki rapper tavaly szeptemberi Orbán-szobros akcióján.

dopeman_orban_fej_rugas

Szeptember végén, a Szolidaritás második születésnapján szervezett  kormányellenes tüntetésen ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Dopeman volt az esemény konferansziéja, és a ledöntött szobor lerepülő fejébe belerúgott egy nagyot. A szobordöntés és fejrúgás hangos tiltakozást váltott ki a kormányoldalon és ingerült cikkeket a sajtóban. Gyakorlatilag ez volt az  Bajnai-féle csoport (ennek tagja a Szolidaritás is) egyetlen hatásosnak nevezhető akciója tavaly ősszel. Mindenki kiakadt, úgy tűnik, Öcsi bácsi is.

Dopeman egyáltalán nem szégyelli a hírhedt headshotot. Azt mondja, tudta, hogy a beszédével, ami sokkal ütősebb volt, mint bárkié a felszólalók között, tuti, hogy nem kerül bele az esti híradóba. Kapott az elébe guruló lehetőségen, és megcsinálta a showt.

A médiasztár hungarocell Orbán-fej pedig azóta ott lapul a csomagtartójában. Ez a mai interjún derült ki. (Az interjút – aminek szinte semmi köze sem lesz a politikához, mert a rapperek kakaskodásairól szól – néhány nap múlva közöljük.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.