A gyarmatosítóktól vár segítséget a CÖF

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közalapítvány vezetősége úgy döntött, hogy megküldi Viviane Reding uniós igazságügyi biztosnak azokat az iratokat, amelyek a devizahitelesek szerint a bankok rosszhiszeműségét bizonyítják.

Azért fordulnak a jobboldalon népszerűnek nem nevezhető Redinghez, mert Székely László alapjogi biztos kérésük ellenére sem kérte a Kúria a devizahitelek ügyében hozott jogegységi határozatának alkotmányossági felülvizsgálatát. "A CÖF egyetért azzal a miniszterelnök által megfogalmazott nézettel, hogy a Kúria nem a devizahitel károsultak [sic!], hanem a bankok oldalára állt" - írták közleményükben.

Azt, hogy miért Redingtől várják a megoldást, azzal indokolták, hogy Reding "harcos jogvédőként már korábban többször bizonyított, és most lehetőség kínálkozik számára, hogy síkra szálljon a magyarországi devizahitel-károsultak védelmében is". (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.