Elindult az első ferencvárosi közmunkás-csapatbajnokság!

Árpád ma délelőtt megtalálta a közmunkaprogram értelmét. Kihajolt ferencvárosi lakása ablakán, és leforgatta ezt a csodálatos, egyperces rövidfilmet.

UPDATE 13:57: A visszajelzések alapján úgy tűnik, félrement ez a poszt. Egyértelműsítenék. Mint itt fentebb is írom, a videó a közmunkaprogram értelmét, nem pedig a közmunkásokat leplezi le. Vagyis azt, hogy az erről dönteni illetékes illetékes elképzelése szerint össztársadalmilag hasznosan töltött idő az, ha egy tucatnyi embernek négy órán át egy darab budapesti utcát kell söprögetnie. És most vissza az eredeti poszthoz.

A dokumentumértékű felvétel egy részletét kikockáztam. A megdöbbentő erejű képeken jól megfigyelhető egy seprőmozdulat!

kozmunka

Hirtelenjéből nem is tudom, mi nyűgözött le jobban. A hatfős brigád látványa, vagy a tempó, amivel vonulnak. Egy perc alatt vagy húsz métert tesznek meg, közben a hatból ketten összesen négy seprő mozdulatot tesznek, egyikük meg felszed egy szemetet is az úttestről.

Árpád további részleteket is megosztott tapasztalatairól:

"A szép az egészben, hogy most van 11:27, de ez a kétcsapatnyi közmunkás reggel 8 óta fel-alá sétálgat az utcánkban, és hasonlóan eredményorientált szemléletben tevékenykednek."

Árpád módszeres megfigyelő. Felállított egy hipotézist, miszerint eleinte azért haladtak olyan lassan a közmunkások, mert még ismeretlen volt számukra a terep. Megfigyelései viszont cáfolták hipotézisét. "Nem sokat fejlődtek, hiába a félnapos gyakorlás" - írta.

Ezen a ponton még arra is felhívta a figyelmünk, ami elsőre elkerülte azt. Nem is hat közmunkást láthatunk a felvételen, hanem tizenkettőt - a másik oldali járdán is vonul egy kisebb csapat. Árpád arra következtetett, hogy valószínűleg versenyeznek.

Mint mondtam, Árpád módszeres ember. A Google térképével megállapította, hogy az általa megfigyelt útszakasz 140 méter hosszú. Ezt a versenyben győztes csapat négy perc alatt tette meg.

Ez kérem 0,583 m/s, 2,1 km/h!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.