Nem engedi könnyen ügyfeleit az Elmű a Díjnetnek

gazdaság
2014 január 28., 18:07
comments 23

Január 15-étől elvileg csak az Elmű/Émász oldalain lehet elektronikusan befizetni az áramszámlákat, az olyan egységesítő fizetési oldalakon, mint amilyen a Díjnet, már nem.

A közüzemi számlák fizetésére szakosodott oldalnál próbálkoztak egy kiskapuval, és azoknak, akik továbbiakban is az oldalukon kívánták volna befizetni az áramszámlájukat is, lehetőséget teremtettek arra, hogy egy megbízási szerződéssel a Díjnet az Elmű saját felületén regisztráljon az ügyfél nevében, és megmaradjon számára az egységes fizetés lehetősége.

A lépésről "megdöbbenve" értesültek az Elműnél. Legalábbis azon levél tanulsága szerint, amit több olvasónk is megkapott ma az áramszolgáltatójától. Benne olyan egészen direkt mondatokkal is, mint hogy

Amennyiben az elektronikus számla bemutatására - és ezzel az elektronikus levélben történő valamennyi kommunikációra - egy harmadik fél rendszerén keresztül kerül sor, úgy az érintett ügyfelek elveszítik az áramszolgáltatással kapcsolatos bejelentések, felszólítási és kikapcsolási értesítések, hírlevelek és egyéb igazolások, illetve Társaságcsoportunk által indított üzenetek közvetlen fogadásának lehetőségét.

Az Elmű szerint a Díjnet ajánlata adatvédelmi, ügyfélkapcsolati problémákat vet fel, bármiféle kockázatért és kellemetlenségért pedig az ügyfél viseli a felelősséget.

Ezért ezt nem ajánlják.

Előrelépés viszont, hogy az Elmű honlapján az online ügyintézés végre működik Chrome és Opera-böngészőkkel is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.