Szijjártó: A magyar-amerikai gazdasági-kereskedelmi együttműködés „egy igazi sikertörténet”

Budapesten találkozott egymással Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Hoyt Yee amerikai külügyi helyettes államtitkár.

Elsősorban az amerikai-magyar gazdasági együttműködésről, a regionális energiabiztonságról és a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációs folyamatairól beszélgettek.

Szijjártó Péter szerint a magyar-amerikai gazdasági-kereskedelmi együttműködés „egy igazi sikertörténet”, hiszen amerikai vállalatok 40 ezer új munkahelyet teremtettek Magyarországon az elmúlt 10 évben. Emellett folyamatosak az amerikai beruházások, a kormány pedig amerikai vállalatokkal kötötte a legtöbb stratégiai együttműködési megállapodást.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország továbbra is erős támogatója annak, hogy felgyorsuljanak a nyugat-balkáni országok európai integrációs folyamatai. A közlemény szerint a tárgyaláson egyetértettek az energiabiztonság növelésének fontosságában, Hoyt Yee pedig „nagyrabecsüléssel szólt” a visegrádi országok együttműködéséről. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.