Szexi csajok nagy szerszámokkal = girlpower?

fotó
2014 január 30., 17:26

A The Cut online magazin nem is olyan régen szembesült azzal a problémával, amitől a legtöbb nőket célzó felület szembenéz: ha képeket keresnek, a stockfotó ügynökségek egy kaptafára készült sablonnőiből mazsolázhatnak cikkeikhez.

Mit kínál ma a képeket kínáló oldalak színe java?

Itt van rögtön a feminista keresőszó. Feministának lenni, annyi, mint tűsarkúban eltiporni a férfiakat? Nem tudtuk, azt hittük az egyenlőség keresése és arra való törekvés a lényeg. Most vagy mi vagyunk eltájolva, vagy ők.


A girl powerre kiadott találatok többsége is igazán fantasztikusan szexista.



És az üzletasszonyok? Vagy százkezű zsonglőrök, vagy szűk szoknyában létrán mászó nők, esetleg eltapossák a férfiakat. Nyilván.


Nő, pozitív testképpel? Van olyan? Hát persze, feleli a stockfotós: aki lefogyott, sokat fogyott, vagy extra karcsú, maximum épp terhes. Öööö…


A kereskedelmi kliséket használó és meglovagló, valamit kiszolgáló képek nőképe szerintünk egészen sajátságosan torz. Mit gondoltok, miért?

(Igen, az alábbi képeket is a feminista szóra dobja ki a kereső)




További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.