Zsigó a baloldalt támadja, miután nem az ő embere nyerte a pályázatot

politika
2014 január 30., 14:27
comments 14

Megvolt a legújabb botrány, amiről tegnap mi is beszámoltunk?

Eszerint Zsigó Róbert polgármester minden fűszálat megmozgatott azért, hogy a saját embere kerüljön Baján az Ady Endre Városi könyvtár és Művelődési ház élére. Letenai Mária egyetlen indulóként nyáron újra megpályázta az állást, támogatták is, de nem nyert. A bírálásra felkért közművelődési szakértő szerint nem volt rendben a gyakorlata, ami azért is vicces, mert 2008-tól öt évig volt igazgatója a könyvtárnak és művelődési háznak.

Új pályázat jött, ebben dr. Munczig Dénesné, a bajai polgármester közvetlen munkatársa ugyan nem rendelkezik a két intézmény vezetéséhez szükséges dupla végzettséggel, amit az 1992-es kulturális törvény előírt, de Zsigó kijárta Halász János államtitkárnál a törvény módosítását, és eltörölték a kettős végzettség előírását. Csakhogy Munczignak nem volt meg a szakmai gyakorlata, így még a módosított előírásoknak sem felelt meg, ugyanis az előírt 5 évből csak 3 év 3 hónapot lehet elfogadni gyakorlatnak. Erre összeült Baján a szakmai bírálóbizottság, ahol a jegyző kijelentette: megvan az 5 év gyakorlata Munczignénak, mert bele lehet számolni a Baja Hangja nevű helyi rádiónál ügyvezetőként ledolgozott éveit.

Végül ma 10 igennel és 4 tartózkodással mégsem a polgármester embere, hanem Zalavári László lett a bajai művelődési központ igazgatója – írta meg a Cink.

Zsigó Róbert most a Facebookon magyarázkodik:

[...] A képviselő-testület kiírta a pályázatot (amit egyébként ők is megszavaztak), beérkezett három érvényes pályázat, amelyből a testület döntése alapján kiválasztottuk az igazgatót (ez máshol és máskor is így szokott történni). Mit is tett megint a "jószándékú" bajai baloldal? Kitalált egy történetet, gyártott egy rémhírt. Ezzel besároztak köztiszteletben álló, a városért sokat dolgozó embereket és félrevezették az országos médiát. Senkit nem kíméltek. Végül pedig kiderült (Gyurcsány Ferencet idézve), hogy "amit mondtak, az nem igaz". [...] Az igazgató úrnak pedig gratulálok és további jó munkát kívánok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.