Az Eurovíziós Dalfesztivál legérdekesebb indulója

Egyéb
2014 január 31., 17:34
comments 8

farah

Hogy kik vannak a képen?

  • Jobbra Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos, aki 2011. július 22.-én 77 embert ölt meg, közülök 69 gyereket Utoya szigetén. Tettéért 21 év börtönt kapott.
  • Baloldalon Abdi Farah 21 éves, az Eurovíziós dalfesztivál norvég indulója.

Hogy mi a közös bennük?

Abdi Farah is ott volt 2011-ben Utoya szigetén, túlélte Breivik ámokfutását. Nem is akárhogy, a vízbe ugrott félelmében és egy csónak mellett el tudott bújni, innen is mentették ki. Szomáli barátja életét vesztette a lövöldözésben. A merénylet előtt Farah-nak éppen beindult volna énekesi karrierje, bejutott a helyi X-faktor-ba is. De támadás okozta poszt-traumás stressze miatt, képtelen volt színpadra állni. Most érzi újra, hogy tud emberek előtt énekelni. (Bild)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.