Az Eurovíziós Dalfesztivál legérdekesebb indulója

Egyéb
2014 január 31., 17:34

farah

Hogy kik vannak a képen?

  • Jobbra Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkos, aki 2011. július 22.-én 77 embert ölt meg, közülök 69 gyereket Utoya szigetén. Tettéért 21 év börtönt kapott.
  • Baloldalon Abdi Farah 21 éves, az Eurovíziós dalfesztivál norvég indulója.

Hogy mi a közös bennük?

Abdi Farah is ott volt 2011-ben Utoya szigetén, túlélte Breivik ámokfutását. Nem is akárhogy, a vízbe ugrott félelmében és egy csónak mellett el tudott bújni, innen is mentették ki. Szomáli barátja életét vesztette a lövöldözésben. A merénylet előtt Farah-nak éppen beindult volna énekesi karrierje, bejutott a helyi X-faktor-ba is. De támadás okozta poszt-traumás stressze miatt, képtelen volt színpadra állni. Most érzi újra, hogy tud emberek előtt énekelni. (Bild)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.