18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egyetlen hely van az emberi testen, ahova tényleg nem hiányzik tetoválás. Ezek az arcok megtalálták

életmód
2014 február 01., 19:54

Mi a legutolsó része az emberi testnek, amivel szórakozni érdemes? Nehéz pontosan meghatározni, de a szemgolyó mindenképp ott van az élvonalban.

És melyik testrészt használják a jamaikai dancehall-kultúrában eredeti rendeltetésétől merőben idegen célokra?

Pontosan:

Alkaline

A műfaj felemelkedő csillagai közül többen is szemgolyó-tetoválással próbálnak nagyobb figyelmet kelteni. Ez egyfelől logikus fejlemény, mert a színtéren a tetoválások tetőtől talpig nagyjából alapnak számítanak, így hagyományos rajzokkal nehéz már nagyot gurítani.

Másfelől annyira azért mégsem lehet logikusnak nevezni ezt:

alk2

Az egyik előadó, Alkaline itt beszélt erről egy interjúban:

És ugyan maga is elismeri, hogy részben azért csinálta, hogy észrevegyék, de közben azt is mondja, hogy így érzi jól magát.

Kevésbé sült el jól a Mace művésznevű 20 éves Derick Walters esete,

aki január elején majdnem megvakult a szemtetoválás után.

Bár ismerősei próbálták lebeszélni, és ő maga is tisztában volt a kockázatokkal, mégis elment szemgolyót varratni. A tetováló azóta is őrizetben van.

szem

A tetovált szemek látványa pedig olyan szürreális, hogy néhányan már kamut kiáltottak, és azzal gyanúsították Alkaline-t, hogy kontaktlencsét használ.

Pedig szinte biztosan igazi. Az első szemtetoválós sztoriról még 2008-ban írt a Sun, akkor negyven szúrás után lett világoskék egy ember szeme. Tavaly egy brazil férfi története jelent meg, aki napokig tintát könnyezett a beavatkozás után.

Most a Vice járt a jelenség után, a nekik nyilatkozó tetoválóművész szerint a műfaj tényleg létezik, és inkább orvosi beavatkozás, mint klasszikus tetoválás.

A tintát a szem külső rétegébe injekciózzák, és ott szétárad, mint a festék a padlón.

És bár Alkaline még arról beszélt, a festék idővel fel fog szívódni, a Vice forrása szerint a beavatkozás visszafordíthatatlan, aki ezt műveli a szemével, (<---nem feltétlenül érdemes erre a videóra kattintani) úgy is marad élete végéig.< />>

És mik a hosszú távú következmények?

Néhány évtized múlva megtudjuk.

A műfaj ugyanis annyira új, hogy egyelőre nincsenek példák arra, mi van, ha valaki hosszú ideig tetovált szemmel él.

Addig is itt egy Alkaline-klasszikus:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.