Jön az ónos eső, és nem ismer kegyelmet

időjárás
2014 február 01., 09:34
comments 4

Az OMSZ figyelmeztetést adott ki, mert a nap folyamán

veszélyes időjárási események várhatóak.

Azaz ónos eső. Szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyére, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest - valamint a fővárosra terjesztették ki az ónos eső miatti másodfokú figyelmeztetést.

Békés, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az erős széllökések és hófúvás veszélye miatt korábban kiadott figyelmeztetéseket visszavonták.

A délutáni órákig a keleti területek kivételével elszórtan lehet számítani időszakos, általában gyenge ónos esőre vagy fagyott esőre. Várhatóan a délutáni, kora esti óráktól délnyugat, dél felől előbb a Dunántúl nyugati felén, később a Dunántúlon másutt is kiterjedt tartós ónos eső, fagyott eső várható.

A Dunántúl nyugati, délnyugati felén szombat délutántól körülbelül vasárnap reggelig jelentős mennyiségű ónos eső hullhat, amely jelentős mértékű jegesedést okozhat. A dunántúli csapadék a késő esi óráktól a Duna-Tisza-közére is átterjedhet, de ott kisebb mennyiség várható. Az ónos eső, fagyott eső mellett kisebb területen eső, majd az időszak végén, főként az északabbi tájakon havazás is előfordulhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.