Ón hull

időjárás
2014 február 01., 17:38
comments 3

Zala és Vas megye teljes területére, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Győr-Moson-Sopron megye több járására a legmagasabb fokú, piros riasztást adta ki az ónos eső miatt a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken a következő órákban nagy mennyiségű ónos eső eshet. Emellett az ország teljes nyugati felében, valamint a Duna vonalától keletre eső több járásban is első vagy másodfokú riasztások vannak érvényben az ónos eső miatt. A katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy azokon a területeken, ahol ónos esőre lehet számítani, a fokozott balesetveszély miatt senki ne induljon útnak, akik pedig már úton vannak, körültekintően közlekedjenek, és ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg.

Tartós ónos eső várható Budapesten a következő órákban – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ami ezért azt kéri, hogy a balesetek megelőzése érdekében csak azok keljenek útra, akiknek halaszthatatlan dolguk van. A csapadék várható mennyisége a fővárosban, ahol szintén kiadták a piros riasztást, és az agglomerációban akár néhány mm is lehet. Mivel az ónos eső esetén a síkosságmentesítő anyag hatása csökken, a katasztrófavédők fokozott figyelmet kérnek a gépjárművezetőktől.

Felhívták az ingatlan- és társasházkezelők figyelmét is, hogy a jogszabályok szerint kötelesek gondoskodni a házak, üzletek előtt lévő járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, sózásáról. Az FKF Zrt. 116 síkosságmentesítő gépe dolgozik Budapesten. A munkagépek első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.