A Nap Patetikus Sajtóközleménye: A Magyar Csapat a NOB-elnök Tőszomszédságában Lakik az Olimpiai Faluban, De Úgy Képzeljék, Hogy Tök Mellette

sport
2014 február 02., 00:02
comments 19
photo_camera Thomas Bach, a Szeretett Vezető, Népeink Nagy Vezére, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Elnöke (a NOB hivatalos fotója az olympic.org-ról)

Oknyomozó riport kategóriában egy darabig most nem érdemes indulni, de a Patetikus Sajtóközlemények verseny élbolyában óriási a tülekedés. A Magyar Olimpiai Bizottság sajtócsapata most robbantott:

„Megérkezett a szocsi téli olimpiára Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. A Magyar Olimpiai Csapat nagy meglepetésére a német sportdiplomata közvetlenül csapatunk mellett kapott szállást az Olimpiai Faluban...” – írja Az Igazán Jelentős Dolgokat Nagybetűvel Írom, Ezzel Is Kifejezve Mélységes Tiszteletemet iskola egyik elkötelezett híve.

De ez még semmi! Ezután jön Siklós Erik sajtóatasé személyes, érzelmektől túlfűtött beszámolója a Személyes Találkozásról! Hihetetlen! Fokozódott az izgatottsága! Átfutott az agyán, hogy körletszemle! Tessenek figyelni:

„Ez hihetetlen! A Magyar Csapat házába költözött a NOB elnöke! Thomas Bach a szomszéd szobában lakik. Épp az ebédlőbe indultam szombat délelőtt, amikor kamerákra lettem figyelmes az olimpiai faluban. Kiderült, a NOB elnökét, Thomas Bachot kísérik. Csatlakoztam a csapathoz. Legnagyobb meglepetésemre a Magyar Csapat házába mentek be.

Az izgatottságom csak fokozódott, amikor pont arra a szintre értek, ahol a szobám van. Hirtelen átfutott az agyamon, körletszemlére készül az elnök.

A mellettem lévő szobába kísérték és ő elkezdett beköltözni, kipakolni. Leszaladtam a csapatirodánkra és riasztottam a csapatvezetőnket, Nagy Zsigmondot, hogy

jöjjön és köszöntse, üdvözölje Bach urat, mint az új szomszédunkat.

A NOB-elnököt meg is ajándékoztuk egy csapatkönyvvel, egy jelvénnyel és egy piros-fehér-zöld sísapkával. Thomas Bach megköszönte az ajándékokat, majd nevetve megígérte, hogy nem fog sokat bulizni éjszakánként, tehát jó szomszédunk lesz. A NOB elnöke tehát nem látogatóba jött hozzánk,

Thomas Bach egyszerűen beköltözött a rövidpályás gyorskorcsolyázók melletti szobába. Elégedetten nyomkodta az ágya matracát és állapította meg, hogy nem puha, elég kemény.

Átvette a minden falulakónak járó ajándékcsomagot, tusfürdővel, fogkrémmel, borotvahabbal.”

Mit lehet ehhez még hozzátenni? Hát annyit mindenképpen, mint amennyit a közlemény szerzője hozzátett, ráerősítve kvázi a megrendült sajtóattasé mélyből föltörő érzelmeire, biztosítva, hogy a hazai stáb sem érez kisebb elfogódottságot, szeretett, lelkesedést:

„– osztotta meg szombaton a számunkra kedves információt Siklós Erik, a Magyar Csapat sajtóattaséja.”

A csodálatos villámtalálkozó végül happy enddel zárult: Thomas Bach elvtárs nem körletrendet ellenőrizni jött, nem is az első éjszaka jogát akarta gyakorolni, sőt még közibe sem lövetett az őt üdvözölni, köszönteni igyekvő magyaroknak. Pedig megtehette volna.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.