https://444.hu/assets/fesu031.jpg

Egy elfeledett világ Budapest szívében

Budapest
2014 február 02., 20:47
comments 51

Csepel régen bezárt, azóta pedig folyamatosan pusztuló ipari területeit járta be fényképezőgépével Szpisják Bálint. A sokkal szebb napokat is látott fésűfonó és szövőgyár, valamint a Csepel művek területén készült képeiből válogattunk. A fésűfonó épületét 1990-ben privatizálták, egyes épületeit ma is használják vállalkozások, de az óriási üzemcsarnoka használaton kívül áll, és rohad csendben el. A Csepel Művek a hazai ipar zászlóshajója volt, a telep mára főleg kíváncsi katasztrófaturisták kedvelt kirándulóhelye.

A két sorozat többi képét, valamint Szpisják Bálint többi, főleg Budapesten készült fényképét Facebook-oldalán, Flickr-n és Tumblr-n is meg lehet nézni.

photo_camera Fényképek: Szpisják Bálint

csepel05

csepe10

csepel01

csepel02

csepel03

photo_camera (Ez a kép véletlenül került bele a válogatásba, valójában ez nem Csepelen, hanem Kőbányán, a Pongrácztelepen készült)

csepel09

csepel06

fesu09

fesu04

fesu05

fesu07

fesu08

fesu01

fesu02

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.