Gyurcsány Ferenc a hazaárulás mértékegységeként kezdte el használni Őszödöt

Vasárnap délután az Alkotmány utcában tüntetett a baloldali összefogás a paksi atomerőmű bővítése ellen. Valószínűleg ez volt minden idők legpontosabb tüntetése, ami kifejezetten jó, mert hideg volt és esett az eső. Szinte percre pontosan egy óra alatt zavarták le.

fotó (3)

Gyurcsány Ferenc kezdett. Szerinte Orbán hazaáruló, és ennek illusztrálására mértékegységként kezdte el használni az őszödi beszédet. Ezek szerint 10 őszödi beszéd

Horváth Bence kolléga becslése szerint több ezren voltak az Alkotmány utcában, ami megtelt. A demográfia viszont megdöbbentő, fiatal arcot nem is lehetett látni.

fotó 2

Gyurcsány után Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi miniszter beszélt. Elmondta, hogy szerinte a következő ciklusban növekedni fog a rezsi. A paksi a paktum pedig gyarmattá teszi az országot. Bezzeg alattuk volt panelprogram és harmadára csökkent a rezsi. Ács kolléga szerint nem nagyon figyeltek rá. Az érdeklődés tovább lanyhult, amikor Fodor Gábor megjelent. "Na ezt nem hallgatom, fordított hátat a színpadnak a mellettem álló hölgy" - jelentette ekkor Ács.

pakstum

Ács szerint soha nem pörgött még így ellenzéki rendezvény.

bajnai

Fodor Gábort Jávor Bence követte, de előtte megtapsolták a vidékieket, akik csak lélekben lehetnek ott. Az ónos eső miatt azt kérték tőlük a szervezők, hogy inkább maradjanak otthon. Jávor szerint az atomenergia drága, Fukushima óta a kétszeresére drágult, és 25 évente van vele valamilyen baleset, tehát nem is biztonságos. Paks a hazaárulás szimbóluma, mondta Jávor.

Ezután Bajnai Gordon kezdett el beszélni. Feltette a kérdést, hogy mi legyen Orbán 4 évének a szimbóluma?

  • A Felcsúti stadion?
  • Egy A8 lézerblokkoloval?
  • Egy trafik?

nem

  • Egy atomerőmű!

Szerinte az évszázad üzlete Paks, de csak Simicskának. És ezzel véget is ért minden idők legflottabb baloldali tüntetése.

juhoslaszlo

Az egyetlen ellentüntető a Horn Gyula hasonmás Juhos László a Reális Zöldektől. Teli torokból kiabálta, hogy éljen Paks és hogy már vízlépcső is kellett volna. A köztévében már higgadtabban ecsetelte a bővítés szükségességét.

A paksi bővítésről egy darabig nem fogjuk megtudni, mennyire volt jó biznisz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint tíz évig nem hozhatóak nyilvánosságra a dokumentumok, amikre a 3000 milliárdos beruházást alapozzák. Az Energiaklub a Miniszterelnökségtől is kikérte a papírokat, ők egy formalevelet küldtek vissza, amiben csak annyi szerepel, hogy a válaszadást 15 nappal kitolták. Orbán teljes titokban állapodott meg Vlagyimir Putyinnal moszkvában, hogy az oroszok építhetik majd a paksi atomerőmű új blokkjait. Ehhez orosz hitelt kapunk, de nem tudni, mennyit, és milyen kamatokra.