Félelmetes emailcenzúra a parlamentben: az MSZP és az LMP is kérte a Paks-levelek szűrését

Cenzúra a parlamentben!

futott végig az újságokon a hír, miután vasárnap este Szabó Rebeka PM-es képviselő a Facebookon ezt írta:

A parlamenti rendszergazdák, nyilván utasításra, blokkolták azon választópolgári leveleket, amiben a PAKS szó szerepel.

„Két teljesen azonos tartalmú levelet küldtem magamnak külső e-mail címről, és csak az érkezett meg, amiben nem volt PAKS szó... Felháborító, hogy a házvezetés így próbálja megakadályozni, hogy a választók véleménye eljusson a képviselőkhöz! Holnap felteszem a szükséges kérdéseket az illetékeseknek, és kiderítem, ez kinek a felelőssége” – írta a képviselő.

A képviselőhöz hasonlóan mi is feltettük a szükséges kérdéseket az illetékeseknek. Az Országgyűlés Hivatalától pedig megtudtuk, egyrészt az automatikus spamszűrő kapcsolt be a parlamenti levelezőrendszerben, mivel tömegesen érkeztek a „Stop Paks2” tárgyú levelek a képviselőkhöz. (Erre szólította föl az embereket több civil szervezet.)

Másrészt egyes képviselők és pártok, például az LMP és az MSZP is kérték az Országgyűlés informatikai osztályát, hogy lépjen, szűrje ki ezeket a leveleket, mert kezelhetetlen mennyiség érkezett. Egy-egy képviselő postafiókjában néhány nap alatt 4-500, de van, akiében legalább ezer email landolt. A hivatal tehát a képviselők kérésének megfelelően járt el.

A leveleket a rendszer  csak karanténba helyezte, vagyis a címzettek megnyithatják és elolvashatják, ha akarják: a spam mappában lapulnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.