Rejtélyes betegség szaggatja szét a tengeri csillagokat

ÁLLAT
2014 február 03., 13:43
comments 8

Tízezrével pusztulnak a tengeri csillagok a Csendes-óceánban egy ismeretlen betegség miatt. A tünetek olyan súlyosak, hogy azt egyetlen tengeri csillagnak sem kívánnánk:

karjaik egyszerűen leszakadnak.

Megrázó riport:

Egyelőre senki sem jött rá, mi okozza a betegséget. Az viszont gyanús, hogy a fertőzéstől leginkább érintett területek a főbb hajózási útvonalakkal esnek egybe, így valószínű, hogy hajók szállíthattak valamilyen kórokozót.

A tengeri csillagok fontos részei az óceán ökoszisztémájának. Kagylókkal, tengeri uborkával, rákokkal és más tengeri csillagokkal is táplálkoznak. A betegség így az óceán egész rendszerét súlyosan érinti. (Gawker, PBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.