Az első képek az óceánon tizennégy hónapot kihúzó halászról

külföld
2014 február 03., 08:48

Tizennégy hónapig hánykolódott a Csendes-óceánon egy mexikói halász, Jose Salvador Albaniaga, mielőtt így került volna elő:

MARSHALLS-MEXICO-SURVIVAL-TRANSPORT

Első ránézésre nem is olyan vészes a helyzet. Legalábbis ahhoz képest, hogy elmondása szerint teknősök vérén és vizeleten élt, amikor nem sikerült madarat és halat fognia. Már nem emlékszik pontosan, hány éves ("36 vagy 38") és nem igazán tudta visszaidézni, hogy milyen volt a vízen, csak arra emlékszik, hogy

"mindenhol csak tenger, tenger és tenger volt",

ami végül is érthető.

Albaniaga egy tizenéves társával együtt szenvedett hajótörést 2012 decemberében, amikor Mexikóból El Salvador felé utaztak. Próbálták felvenni a kapcsolatot más hajókkal, de egyszer sem sikerült. Társa pedig néhány hónap után meghalt.

A halász főleg családja miatt aggódott, most pedig vissza akar jutni hozzájuk. Még több kép róla a Daily Mailen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.