https://444.hu/assets/9_rogan_antal_nemeth_szilard_reszi_csokkentes_forum.jpg

A legjobb 10 magyar rezsicsökkentés

lista
2014 február 03., 18:46
comments 20

Ma benyújtotta a Fidesz a parlamentnek a harmadik rezsicsökkentés törvényjavaslatát. Ez ugyan nominálisan a harmadik, bruttó értékben mégis a sokadik rezsicsökkentés már. Sőt, lassan ott tartunk, hogy nem is tudjuk megkülönböztetni egymástól a remek rezsicsökkentéseket.

Ugye ön is került már bajba, amikor egy barátja sörözés közben megkérdezte:

És neked melyik a kedvenc rezsicsökkentésed?

Nem tudott mit mondani, ugye? Hát most segítünk. Itt vannak a mi kedvenc rezsicsökkentéseink. Szándékosan nem rangsoroltuk őket, hogy ön dönthesse el, melyiket szereti a legjobban.

Az első rezsicsökkentés

Az első, és egyben a legfontosabb. Minden rezsicsökkentés kezdete. A kormány nagyon bátor lépése volt, amikor rájött, hogy a szocialista kormányok évtizedeken (kettő évtizeden) keresztül aranytalicskákkal tolatták ki a multikkal Hegyeshalomnál a nemzeti vagyont. Lépni kellett tehát valamit. És léptek is. Minden csökkent 10 százalékkal.

A második rezsicsökkentés

A gázdíj a 2013. január 1-je óta érvényes díjhoz képest további 11,1 százalékkal csökkent, ahogy az alapdíj is ugyanennyit vágtak. Ugyanígy a villamos energia, a távhő, a vízközmű és a PB-gáz ára is. Így jött ki a 20 százalék. a legelső rezsicsökkentéssel együtt.

rogan_antal_nemeth_szilard_reszi_csokkentes_forum

Szemétdíj rezsicsökkentés

Hadd beszéljen helyettünk a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal. "A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló törvény eredményeként 2013. július 1-jét követően a természetes személy ingatlantulajdonos részére kiállított számla szolgáltatási egységre jutó része 10%-kal csökkent a 2012. április 14-én alkalmazott és a hulladékról szóló törvény által korábban megengedett díjaihoz képest. A 10%-os csökkenés a társasházakban vagy lakásszövetkezetekben élő természetes személy ingatlantulajdonosok részére kiállított számlán is megjelenik."

A harmadik rezsicsökkentés

Németh Szilárd rezsicsökkentő nem pihen. Február másodikán benyújtotta a harmadik rezsicsökkentést is, amit a kormány (a parlament) kivételesen sürgős eljárásban tárgyal majd meg. A gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken majd. Sietni kell, mert az áprilisi választásig csak négy ülésnap van vissza.

A következő rezsicsökkentés

2015-re már be van készítve a rezsicsökkentés. Akkor a gáz árát fogja csökkenteni a kormány. Mert Rogán Antal fideszes frakcióvezető megígérte. Meg mert így helyes.

 

photo_camera Forrás: vastagbor.blog.hu

A tartályos és palackos gáz rezsicsökkentése

Júniusban számoltunk be róla nagy sietve, hogy a tartályos és a palackos gáz árát a 2012 decemberi árhoz képest kell 10 százalékkal csökkenteniük július 1-jétől a szolgáltatóknak, illetve a forgalmazóknak.

A kéményseprési rezsicsökkentés

44 százalékkal csökken a kéményseprés díja Budapesten 2014 július 1-jétől, számolt be róla említett időszakban az MTI.

A pénzügyi rezsicsökkentés

2014 február 1-től havi kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni, összesen 150 ezer forintot – közölte októberben a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal szerint ez a törvény a pénzügyi rezsicsökkentés első lépése.

A pályázati rezsicsökkentés

Egyszerűsítik az uniós pénzosztási rendszert, ez a „pályázati rendszer rezsicsökkentése” – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára január végén. A 2014–2020-as uniós költségvetési ciklusban az uniós források új arculatot is kapnak Széchenyi 2020 néven.

És az egyetlen, ami még nem valósult meg, de nagyon nagy szükség volna rá.

A forint rezsicsökkentés

Év végére 340 forintos eurót várnak a szakértők, emberek. 340!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.