A mosonmagyaróvári kórházban nyomták fel a füvező iskolást

Tbg
bűnügy
2014 február 04., 06:26
comments 25

A mosonmagyaróvári rendőrök 2014. január 24-én a délelőtti órákban jelentek meg a városi kórházban, mivel onnan egy fiatalkorú eszméletvesztéséről kaptak bejelentést.

- közölte a Police.hu, még január 24-én. A hír szerint egy iskolás az iskolában lett rosszul, mert feltehetően egy füves cigit fogyasztott el reggel, majd összesett és kórházba került.

A kórházból azonban valaki értesítette a rendőrséget, így nem sokkal később:

a 16 éves helyi lakos ellen kábítószer birtoklásának vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az ügyben a Társaság a Szabadságjogokért írt levelet a Mosonmagyaróvári kórháznak, felhívva a figyelmet arra, hogy egy 1998-as ombudmsnai állásfoglalás szerint a mentők feladata a gyógyítás nem pedig a feljelentés. A TASZ szerint ez kiterjeszthető az egészségügyben dolgozókra is.

A jogszabályok szerint orvosi ellátás esetén az ellátónak két esetben kell kötelezően a rendőrséghez fordulnia:

  • 8 napon túl gyúgyoló sérülés és
  • kiskorú bántalmazása esetén

A TASZ szerint a mosonmagyaróvári eset egyik kategóriába sem esik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.