Meztelen férfi szobrától retteg a lányfőiskola

Fotó: Dominick Reuter / Reuters

Botrány lett az Alvajáró nevű szobor miatt Massachusettsben – írja a Boston Globe. A kopasz, ijesztő testtartásban álló fecskés férfit ábrázoló szobor áthelyezésére 300 aláírást gyűjtöttek össze a csak női hallgatókkal rendelkező helyi főiskola, a Wellesley College tanulói. A petíció szerint az élethű szobor szabadtéri kiállítása hamar indulatokat váltott ki, és sokakat a nemi erőszak borzalmára emlékezteti, és bár van, aki szerint ez vicces, a legtöbben szeretnének stresszmentesen élni.

A szobrot Tony Matelli készítette, és helyezte el hétfőn a főiskolához tartozó Davis Múzeumnál (egy elég forgalmas helyen). A múzeum igazgatója megvédte az alkotást, szerinte jó dolog, ha a művészetet kiviszik az utcára. A petíció kezdeményezője szerint viszont szép dolog a művészet, de ha emiatt valaki nem érzi magát biztonságban, az átlép egy határt.

A statue by Tony Matelli titled "Sleepwalker" stands in the snow on the campus of Wellesley College in Wellesley, Massachusetts

(Érdekes adat: a fotókat Domick Reuter készítette a Reutersnek.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.