Így csinálj pénztárcát ragasztószalagból! Igen, ragasztószalagból!

életmód
2014 február 06., 12:27
comments 8

Ma már felvetettünk egy csomó problémát, aminek a megoldására tök jó lehet a duct tape. De elvileg nem csak ezekre, hanem mindenre jónak kell lennie, úgyhogy csak lehet belőle pénztárcát is csinálni.

És igen, lehet. Erről mesél most Szűcs Krisztián Róbert, az Ember, aki Pénztárcát Csinált Ragasztószalagból:

Processed with VSCOcam with f2 preset

"Az elmúlt években végignyúztam jó pár pénztárcát. Bőr- és szövetalapúakat is, de végül mindegyik szétesett, vagy kitágult. Másfél éve - természetesen a vizsgaidőszak alatt - jött az ötlet, miután éppen szétmállott az aktuális tárca, hogy miért ne csinálhatnék egyet olcsóért magamnak a kéznél lévő anyagokból.

Google a barátunk, találtam is néhányezer guide-ot. Pár tesztkör után ezt találtam leghasznosabbnak. Aztán követtem az utasítások nagy részét és el is készült az első verzió.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mikor egy évvel később az első verzió kezdett megkopni. kézenfekvő volt, hogy csinálok egy jobbat.

Ez lett a Duct Tape Wallet MKII.

Ami az alapanyagot illeti, a fő kérdés a duct tape vastagsága. A vékony fajták könyebbek és hajlékonyabbak, cserébe előbb is mennek szét. A vastag, erősített típusok jobban bírják a strapát, de vaskosabb lesz a végtermék is.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Az első tárcát a Tesa szalagjából raktam össze. Szuperkönnyű lett, de hamar megkoptak a sarkai. Strukturálisan mondjuk egy év után is hibátlan volt. A MKII mar a híres Gorilla Tape-ből készült, amire az életemet is simán rábíznám. Viszont emiatt oroszosan vaskos lett a végtermék.

A kialakításról még annyit, hogy a bérlettartó kialakítását átlátszó műanyag irattartóból javaslom, hogy ne kelljen minden alkalommal kikapni ellenőrzéskor. Illetve érdemes minden kártyának külön helyet készíteni, hogy ne keveredjenek össze.

Processed with VSCOcam with f2 preset

A zárhatóságra három opció van.

  • Patent, ami azért jó mert bárhova elhelyezheted viszont növeli a tárca vastagságát.
  • Tépőzár amit aránylag nehezebb jól kialakítani de egy fokkal vékonyabb, mint a patent.
  • Illetve a klasszikus befőttes gumival átfogatós megoldás, amit előbb vagy utóbb tuti el fogsz hagyni.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ha most állnék neki egy MKIII összeragasztásának, akkor a külső héjat Gorilla Tape-ből, a belső fakkokat pedig valami szupervékony cuccból tenném össze. Ez lehet az út az optimális súly/élettartam kombóhoz.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Aprópénzt ne tartsunk a pénztárcában mert kinyúlik és mehet a kukába.

Ha pedig kamuhipszterek vagyunk, tessék csak megvenni a kész verziót online."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.