Még egy fordulat Woody Allen gyerekmolesztálási ügyében: nevelt fiuk, Moses szerint Mia Farrow volt az, aki ütött

külföld
2014 február 06., 15:34
comments 83

Fokozódik Mia Farrow és Woody Allen családi drámája. Dylan Farrow hétvégi vádjaira reagálva testvére, Moses Farrow vette védelmébe apjukat.

A People amerikai bulvármagazinnak nyilatkozó Moses szerint Mia Farrow nevelte őket apjuk gyűlöletére azért, mert Woody Allen "szétszakította a családot", amikor elhagyta Farrowt Soon-Yi Previnért. "És én évekig gyűlöltem is (Allent)" - mondta a most 36 éves Moses.

"Woody természetesen nem molesztálta a húgomat" - állítja Moses, aki felnőttként elhidegült anyjától és testvéreitől, viszont kibékült apjával. Szerinte Dylan "szerette (Allent) és várta a találkozást. Sosem bujkált előle, mígnem anyánknak sikerült megteremtenie a rettegés és gyűlölet légkörét".

Moses szerint azon a napon, amikor Allen Dylan és Mia Farrow állítása szerint molesztálta a lányt, semmi sem történt. "Hatan vagy heten voltunk a házban. Mind közös helyiségekben voltunk és senki, sem az apám vagy a húgom, nem vonult félre. Az anyám pedig vásárolni volt. Nem tudom, hogy a húgom tényleg elhiszi, hogy molesztálták, vagy csak az anyja kedvében akar járni" - mondta.

Amúgy szerinte a gyerekek motiváltak voltak abban, hogy anyjuk kegyét keressék, máskülönben "szörnyű" dolgok vártak rájuk. "Anyám félrevezette a közvéleményt, elhitette mindenkivel, hogy boldog háztartásban élnek a természetes és örökbefogadott gyerekei". Ezzel szemben szerinte Farrow már kiskoruktól engedelmességre nevelte őket. "Gyarkan megütött. Ha feldühítettük, megzabolázhatatlan haragra gerjedt, ami legalábbis félelmetes, ha nem egyenesen vérfagyasztó volt" - mondta.

"Nem tudom, honnan veszi, hogy vert minket" - mondta erre Dylan a People-nek, aki szerint legfeljebb néha a szobájukba küldte őket az anyjuk. Szerinte Moses "elárulta az egész családot". Fenntartja azt is, amit a New York Timesban közölt levelében írt.

"Az emlékeim igazak és az enyémek, és életem hátralevő részében együtt kell éljek velük. Anyám sosem tanított be, sosem ültetett el a fejemben hamis emlékeket. Az emlékeim az enyémek. Emlékszem rájuk. Kétségbeesett, amikor elmeséltem. Amikor előáltam a történetemmel, ő végig abban bízott, hogy csak kitaláltam. A legmegrázóbb beszélgetéseink egyike az volt, amikor megkérdezte, hogy igazat mondok-e. Azt mondta, apu tagadja, hogy bármit csinált volna. Én meg azt feleltem, hogy akkor hazudik" - mondta.

Dylan Farrow húsz év után először a Vanity Fair tavaly októberi számában beszélt a molesztálásról, amire annak idején a hónapokig nyomozó rendőrség nem talált bizonyítékot. Dylan a hétvégén nagyon személyes hangvételű levélben írta le emlékeit. A levelet a New York Times publicistája, Nicholas Kristof hozta le saját rovatában. Ma kiderült, hogy Dylan először a Los Angeles Timesnak küldte el a levelet, ott viszont a publicisztikai rovat szerkesztője úgy döntött, nem közli azt. Woody Allen pedig időközben jelezte a New York Timesnak, hogy írásban kíván válaszolni Dylan Farrow vádjaira.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.