Volt egy lájkja. Szeretett volna még kapni négyet. Most kilencvenezernél tart

életmód
2014 február 06., 08:05
comments 44

Sir Fedorának nem voltak nagy álmai. A tízévesforma amerikai srác, akiről mindössze annyit sikerült kiderítenem, hogy amúgy C. Jacksonnak hívják, január 31-én indította el Youtube-csatornáját. Nem vágyott sokra, csak egy lájkra.

És amikor ez meglett, olyan boldog lett, hogy csinált még egy videót.

„Megcsináltuk! Van egy lájkunk! Tudom, hogy most azt gondoljátok, »Haver, ez csak egy lájk«. Ettől még csodálatos tudni, hogy ott vagytok, hogy kitartotok” - magyarázta.

Kevéssel is elégedett volt, és nem vágyott sokkal többre sem. Ha esetleg lenne 3-5 lájkja.

Lett. Aztán még lett pár. És még pár. Most, 2014. február 6-án, magyar idő szerint 9:38 perckor egészen pontosan 90 613 lájknál (és 1581 szívtelen diszlájknál) jár a videója, amit az elmúlt két napban már 718 999-en láttak.

A videót ugyanis felfedezték a redditorok. És ahogy kikerült a Redditre, mozgalom indult a lájkokért.

Ami idővel aggodalomba csapott át. "Uramatyám, így kezdődik. Egy ártatlan virtuális flashmob elkezd lájkokat osztogatni. Aztán virális lesz ez a szar, a srácból mém lesz, behívják a reggeli tévébe. Mindenki jót nevet, aztán BUMM, és már a híd alatt lövi a heroint" - írta egy redditor.

De Sir Fedorát nem kell félteni.

"Most én nem A híres youtube-os vagyok, hanem egy youtube-os. Maradjatok velem és kérlek, ne kövessetek ki, az annyira boldoggá tenne" - írta a twitterén, ahol szintén lett 22,5 ezer követője. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.