A börtönből kihallatszódó sikolyokról érdeklődött az újságíró, becsületsértéssel vádolják

külföld
2014 február 07., 08:51
comments 1

Egy angolai ellenzéki rádiós újságírót becsületsértéssel és rágalmazással vádoltak meg, mert állítólag egy rendőrőrsről kiszűrődő sikolyokról kérdezősködött.

Az ellenzéki UNITA párt közleménye szerint Queiros Chiluviát helyettes szerkesztőt vasárnap vették őrizetbe, miután a Luanda városa mellett található rendőrkapitányságra ment, hogy rákérdezzen, miért hallani sikolyokat az őrs börtönéből.

Az UNITA egy 27 éves polgárháborút bukott el Jose Eduardo dos Santos pártjával, az MPLA-val szemben, 2002-ben, azóta pedig kétszer is nagyon kikaptak a választásokon.

Az ellenzéki párt és nemzetközi emberi jogi csoportok régóta vádolják azzal Dos Santost, hogy visszaél hatalmával, és súlyosan korlátozza az állampolgárok és a sajtó szabadságát. (via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.