Mi a legszomorúbb a negyedmilliárdos Simon sztorijában? Avagy így bukott le a 240 millával

POLITIKA
2014 február 07., 07:15
comments 22

A hvg.hu írta még kedden, hogy Simon Gábor eltitkolt negyedmilliárdjára az ex-felesége hívta fel a hatóságok figyelmét. Állítólag nem ment zökkenőmentesen egymás elengedése. Mára kiderült, hogy sajnos ez a romantikus fordulat úgy tűnik nem igaz.

simon+

A Népszabadság szerint az osztrák pénzmosás elleni hálózat figyelt fel Simon pénzére, majd szólt a NAV-nak és így indult a nyomozás. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy az osztrákok augusztus 9-én küldték a levelet Magyarországra, amiből az derül ki, hogy a bécsi hivatal egyik kutató-elemző munkatársa rutin ellenőrzésen futott bele Simon Gábor bankszámlájába. A rutin ellenőrzés oka, hogy ekkor kérték ki mentelmi jogát a szocialista politikusnak, mert még munkaügyi-államtitkár korában fiktív, teljesítés nélküli szerződéseket kötött, gigantikus 300 ezer forintos összegben. Miután a magyar hatóságok lefolytatták a bankszámla vizsgálatát október 16-án tájékoztatták a Legfőbb Ügyészséget. November 14-én rendeltek el nyomozást.

1. Tanulság:

Ne köss fiktív szerződéseket 300 000 forint értékben, mert kormányváltás után kinyomozzák és lebuksz 240 000 000 forinttal.

2. Tanulság:

Ha politikus vagy és nyomoznak ellened novembertől, biztos, hogy a kampány közepén fog nyilvánosságra kerülni. Ezért a barátaid közül biztos, hogy sokan megharagszanak rád.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.