Mi a legszomorúbb a negyedmilliárdos Simon sztorijában? Avagy így bukott le a 240 millával

2014 február 7., péntek 7:15
22

A hvg.hu írta még kedden, hogy Simon Gábor eltitkolt negyedmilliárdjára az ex-felesége hívta fel a hatóságok figyelmét. Állítólag nem ment zökkenőmentesen egymás elengedése. Mára kiderült, hogy sajnos ez a romantikus fordulat úgy tűnik nem igaz.

simon+

A Népszabadság szerint az osztrák pénzmosás elleni hálózat figyelt fel Simon pénzére, majd szólt a NAV-nak és így indult a nyomozás. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy az osztrákok augusztus 9-én küldték a levelet Magyarországra, amiből az derül ki, hogy a bécsi hivatal egyik kutató-elemző munkatársa rutin ellenőrzésen futott bele Simon Gábor bankszámlájába. A rutin ellenőrzés oka, hogy ekkor kérték ki mentelmi jogát a szocialista politikusnak, mert még munkaügyi-államtitkár korában fiktív, teljesítés nélküli szerződéseket kötött, gigantikus 300 ezer forintos összegben. Miután a magyar hatóságok lefolytatták a bankszámla vizsgálatát október 16-án tájékoztatták a Legfőbb Ügyészséget. November 14-én rendeltek el nyomozást.

1. Tanulság:

Ne köss fiktív szerződéseket 300 000 forint értékben, mert kormányváltás után kinyomozzák és lebuksz 240 000 000 forinttal.

2. Tanulság:

Ha politikus vagy és nyomoznak ellened novembertől, biztos, hogy a kampány közepén fog nyilvánosságra kerülni. Ezért a barátaid közül biztos, hogy sokan megharagszanak rád.

 

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt