Húsz dolog, amije egy úriembernek biztos nincsen

életmód
2014 február 08., 18:41
comments 154
photo_camera Fotó: David Chidester / Flickr

A talpig úriemberek lapja, a Gentleman's Journal nagyon fontos listát tett közzé, amit talpig úriember szerkesztőm, Bede Márton sietve meg is osztott velem:

Húsz tárgy, aminek egy talpig úriember garantáltan nincs a birtokában.

Egyrészt nehéz vitatkozni a lap szakértő megállapításaival, másrészt szembesülnünk kellett saját bukásunkkal is. Nekem három dolgom is van a listáról, Bedének kettő - egyet mindketten birtoklunk. De milyen újságírók lennénk, ha saját gyarlóságunk miatt megpróbálnánk elhallgatni az igazságot? Következzen hát a lista:

1. Crocs papucs

Magától értetődő. Minden idők leggyűlöletesebb ruhadarabja. Előbb járnék sétapálcával, viselnék monoklit, vennék fel susogós dzsoggingot, minthogy beledugjam a lábam a fröccsöntőipari világösszeesküvés eme kézzel fogható bizonyítékába.

"Ha nem vagy profi chef, orvos vagy őszülő, öreg kertész, nincs az a körülmény, ami igazolhatná" - írja a lap.

2. Ékszerek az "utazásaidról"

"Kivettél egy év szabit? Ne már! Mindenképpen mesélj még valamit a holdtöltepartiról vagy arról, amikor megmásztad a Machu Picchut!" - írja a lap. Persze nem magát az utazást tették tiltólistára, csak a biszbaszokat, amiket az ilyen utazásokon hajlamos venni az ember. Bede, aki 19 hónapig járta Dél-Amerikát, a cseten nem volt hajlandó bevallani, hogy vett-e ilyesmit (Nem vett - Bede).

3. Levehető szárú nadrág

Az első elem a listáról, ami valamelyikünknek van, és ez az Istennek hála nem én vagyok. Az úriemberek lapja szerint egy úriembernek lehet hosszúnadrágja és shortja is, de a kettő egyben nem megy.

4. Potpuri

Csak egy kérdésem van: létezik férfi a Földön, akinek van potpurija? Mármint úgy, hogy nem ellenkező nemű, vele lakó partnere vásárolta és neki nem volt bátorsága rögtön kivágni a szemétbe?

5. Művirág

Egy újabb elem a listán, amit nem értek. Az érveimet lásd fentebb, a potpurinál.

6. Sörnyitós kulcstartó

sornyito

A második elem a listán, ami valamelyikünknek van. Sőt. Mindkettőnknek. A képen az enyém van, Bede a sajátjáról azt állítja, hogy messziről nem néz ki sörnyitónak. Én már láttam. Legalább annyira annak néz ki, mint az enyém (ami a képen is látható).

7. Műbarnaság

Jó a szó, tesó!

8. Tépőzáras műanyagpénztárca

Csak idézni tudom a kérlelhetetlen szaktekintélyeket: "Hány éves vagy, haver?".

9. Vicces formájú jégkockatartó

Lebuktam, ilyenem van. Halas. Mentségemre legyen mondva, hogy a whisky-t tisztán iszom - az Islay-t meg pár csepp vízzel.

10. James Blunt bármelyik lemeze

Van kérdés? Ugye, hogy nincs!

11. Bekeretezett idézetek

Nem elég, ha a Facebookon látsz ilyeneket az ismerőseidtől, akiket nem unfriendeltél időben? Mindek raknál ilyeneket a valódi faladra??

12. Szerencsebármi

Szerencsepóló, szerencsegatya, szerencsezokni. Mert ha ez kell, akkor LÚZER vagy.

13. Bármi kenderből

Az úriemberek lapja szerint ha ezt meg kell magyarázni, akkor úgyse értenéd soha. Azt sajnos nem fejtik ki, hogy használati tárgyra gondolnak csak, vagy az élvezeti cikkekre is.

14. Szalmakalap

"Hiába állítják a »barátaid«, nem áll jól" - írja a lap. Nekem volt egy napig, tengeri evezéshez vettem, hogy ne kapjak napszúrást. A nap nem sütött, a viharos szél lefújta a fejemről, amikor éppen túléltem a kétméteres hullámokat. Jól állt.

15. Fülbevaló

Nem és nem, mondja a lap. Ismerünk olyan 444-főszerkesztőt, akinek van.

16. Tortadekoráló készlet

Egyáltalán hogy merülhetett fel bárkiben, hogy ilyenje lehet egy férfinak, ha nem cukrász?

17. Zuhanysapka

Oké.

18. Monokli

Mármint az, amit egy arcra mért ütés okoz. Úriember nem verekszik, állítják a szakértők.

19. Deszkás fürdőgatya

A fürdőnadrág jóval a térd _fölött_ véget ér.

20. Házikedvenc hüllő

A lap szerint a hüllők taszítják a nőket. Valószínűleg még nem láttak teknőst. Ismerjék meg Bélát, a 25 éves szegélyes teknősömet!

bela

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.