Saját magát zaklatta az interneten egy brit nő, 20 hónap börtönre ítélték

bűnügy
2014 február 08., 13:51
comments 8

Michelle Chapman egy elfajult családi veszekedés után az apja és mostohaanyja nevében nyitott kamuregekkel trollkodott saját Facebook-oldalán. Arra nem gondolt, hogy a nyomozás során kiderülhet, milyen IP-címről regisztrálták és használták a zaklatók fiókját.

Pedig pontosan ez történt. És mert ez már súlyos bűncselekmény, személyes adattal való visszaélés, nem úszta meg súlyos büntetés nélkül. A bíróság húsz hónap börtönre ítélte, mellékbüntetésként elkobozták számítógépét és távoltartási végzést hoztak ellene. (Via New York Daily News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.