Oroszországban betiltják a Bitcoint

TECH
2014 február 09., 20:37
comments 15

A főügyész szerint a digitális fizetőeszköz nagyon könnyen használható pénzmosáshoz, sőt, terroristákat is egyszerűen és anonim módon lehet vele pénzelni. Ez utóbbi egyébként azt hiszem a készpénzre is igaz. A lényeg, hogy Oroszországban sem magánszemélyek, sem vállalkozások nem használhatnak hivatalosan Bitcoint. Kínában már tavaly decemberben betiltották, Kanada pedig januárban jelentette be, hogy nem tekinti hivatalos fizetőeszköznek, bár ez nem egyenlő a tilalommal. (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.