Egy hete nem látja szomszédja a gödi motorost, akinek a bankrobbantóéhoz hasonló motorja van

bűnügy
2014 február 10., 06:23
comments 8

Lehel utcai robbantás - 135 fős nyomozócsoport keresi a robba
A Lehel úti bankrobbantás után létrehozott ingyenes feljelentővonalon tett bejelentést egy gödi lakos szomszédjára, akinek olyan vagy ahhoz hasonló fehér enduromotorja van, mint amilyet a robbantás helyszínén készült biztonsági kamerás felvételeken is látni.

Az ügy érdekessége, hogy a motor tulajdonosának, egy fiatal férfinak közel egy hete nincs nyoma. A Blikk szerint a rendőrök megfigyelték a házát, de azt még nem tudni, hogy tényleg ő a robbantó, aki most éppen szökésben van, vagy semmihez semmi köze, csak éppen elutazott.

A rendőrség érdemben nem nyilatkozott az ügyről. A Blikk megfogalmazása szerint "nem cáfolták", hogy Gödről is érkezett bejelentés. Valóban nem, ezt mondták:

"A Lehel úti robbantással összefüggésben ez idáig 582 bejelentés érkezett a rendőrséghez. Valamennyi segítő szándékú volt, ezek feldolgozása és ellenőrzése folyamatban van."

A Blikk úgy tudja, hogy ebből négy olyan volt, amely alapján a rendőrök nagy erőkkel vonultak a jelzett helyszínre. A lap úgy tudja, hogy ötven körüli embert "operatív eszközökkel", magyarán, titkosszolgálati módszerekkel figyelnek meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.