Nem tétovázott a kőműves, bevakolta a lyukat a múzeum falán. Pedig az egy műalkotás volt

külföld
2014 február 10., 13:32
comments 21

Megsemmisítette Eron egyik alkotását a ravennai Művészeti Múzeum felújításán dolgozó egyik kőműves.

Eron műve egy földre zuhant tükröt ábrázolt úgy, hogy a múzeum falára csak a tükör árnyékolt nyomát festette fel és fúrt egy lyukat a tükröt tartó szegnek.

A mű elég jól sikerült, legalábbis a terembe lépők általában azonnal a földre szegezték a tekintetüket az üvegszilánkokat keresve - amik nem voltak ott. A kőművesnek viszont nem tűntek fel a részletek, ő csak a lyukat látta, amit be is vakolt.

Eron elég könnyen vette alkotása megsemmisülését. "Előbb-utóbb úgyis lefestették volna a falat. A mesterember a művem hitelességét igazolta. Sikerült elhitetnem vele, hogy a lyuk igazi" - mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.