Mondta már a nője, hogy szereti? Van rá harminc százalék esély, hogy nem úgy gondolta!

életmód
2014 február 11., 09:57
comments 20
photo_camera Fotó: coolcal2111 / Flickr

Nyakunkon a Valentin-nap, a képeslapgyártó-világösszeesküvés legsikeresebb álünnepe, és ez remek alkalom arra, hogy a szerelemről beszélgessünk. Azon belül is a legfontosabb egyszavas mondatról.

Szeretlek.

Gondolta volna, hogy a sztereotípiákkal szemben a férfiak sokkal hajlamosabbak elsőként kinyilatkoztatni szerelmüket egy kapcsolatban? Pedig így van. A Lovehoney nevű szexkellék-kereskedő felmérése szerint

a férfiaknak mindössze a huszada, a nőknek az ötöde várja ki, hogy a partnere mondja ki előbb.

Talán azért, mert a szerelem kinyilvánításának vannak kockázatai. A felmérés szerint a megkérdezettek fele, mondom

fele

nem mondta vissza partnerének az első alkalommal, hogy szeretlek. Hogy miért? A nők 74, a férfiak 62 százaléka azért, mert igazából nem volt szerelmes partnerébe.

Ha pedig igen, abban sincs köszönet. Sokan csak azért mondják vissza, mert úgy érzik, így illik.

Számoljunk le még egy sztereotípiával.

A nők harmada mondta már úgy életében, hogy "szeretlek", hogy igazából nem gondolta komolyan. A férfiaknak viszont csak az ötöde. Itt jegyezném meg, hogy a felmérés önbevalláson alapult. Simán lehet, hogy a nők csak őszintébbek voltak.

Az, hogy a viszonzatlan érzelem és a hazugság ilyen gyakori a szerelemben, azért is lehet, mert az emberek többsége meglepően gyorsan nyilvánítja ki szerelmét. A felmérésben résztvevők 59 százalékának ehhez egy hónap sem kellett.

3 százalékuk - a minta 1800 fős volt, tehát összesen 54 válaszadó - már az első randin megvallotta szerelmét. 13 százalék pedig egy héten belül.

Ha viszont már összejött a kapcsolat, elszabadulnak az érzelmek. Tíz párból négy naponta többször is biztosítja egymást az érzelmeiről, 36 százalékuk legalább naponta egyszer, 14 pedig hetente többször. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.