Nem tudnak mit kezdeni a szlovákok az Orbántól kapott roncs repülővel

2014 február 11., kedd 8:19
19

Még egy ideig Győr közelében vesztegel az Il-18-as repülőgép, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök adott ajándékba egy hónapja, nyolcvanadik születésnapjára Rudolf Schusternek, Szlovákia korábbi államfőjének, mivel a szlovákok nem tudják elvinni az utasszállítót – írta keddi számában a Kisalföld.

Az évtizedek óta a Győrhöz közeli Abda határában álló, egykor szórakozóhelyként szolgáló gép, amelyet kölcsönbe kap meg az egykori közjogi méltóság, illetve a kassai repülőmúzeum, túl nagy ahhoz, hogy az eredetileg tervezett darabolással szállítsa el a feladatot vállaló szlovák fél.

A cikk szerint egy hónappal az adományozás után is tart még a szállításra kiírt szlovákiai közbeszerzési eljárás, de ha ez lezárul, akkor az időjárás kegyeire lesznek utalva a feladatot elnyerők, hiszen felázott talajon például nem lehet biztonságosan rögzíteni a monstrum megemelésére képes darut. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt