Lecsaptak az olasz-amerikai maffiára, rendőrkézen Pepsi Karcsi és Nyurga Peti is

24 maffiózót tartóztattak le az olasz és az amerikai hatóságok egy összehangolt akcióban - hetet az Egyesült Államokban, tizenhetet Olaszországban. A vád szerint ők mind a rettegett calabriai maffiához, a 'Ndranghetához tartoztak.

Az amerikai ügyészek szerint egy brooklyni pék, Franco Lupoi azon dolgozott, hogy kapcsolatait kihasználva Amerikában is területet szerezzen az eddig még csak Európában aktív, főként emberrablással és kokaincsempészettel foglalkozó bűnszövetkezetnek.

Lupoi kapcsolatban állt a legendás olasz-amerikai maffiacsaláddal, a Gambinókkal is.

A Guardian tudósítása szerint az FBI egyik ügynöke beépült a szervezetbe és jelen volt, amikor Lupoi egyeztetett a 'Ndrangheta egyik főnökével, Simonettával arról, hogy kokaint és heroint csempésszenek a calabriai Gioia Tauro kikötőjéből az Egyesült Államokba. Ráadásul 1,3 kiló heroint még el is adtak a fedett ügynöknek.

Az elfogottaknak amúgy remek beceneveik vannak, rendőrkézre került például Pepsi Karcsi, Nyurga Peti, Tévé Vinny is. (Via New York Mag, The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.