https://444.hu/assets/furmintrado.jpg

Februári furmintriadó! Három ilyen bor 7990 forintért?

hirdetés
2014 február 13., 13:57
ad

Kitört a Furmint Február a Radovin borkereskedéseiben is. A meglepetéscsomag három kultikus, kézműves borász három bravúros furmintja:

Demeter Zoltán manapság talán a legelismertebb hazai borkészítő, pár száz palackos tételei a legmenőbb amerikai és angliai éttermek borlapján sorakoznak, nevét rendszeresen említi a nemzetközi borsajtó. 2012-es „Dry” birtokbora finomra hangolt, túlzásoktól mentes, rendkívül elegáns furmint, az új tokaji stílus esszenciája. (De nem eszenciája!)

A Gizella pincészet Tokaj-Hegyalja rajongóinak egyik újabb kedvence, dűlős furmintjaik rendkívüli tisztaságukkal, citrusos üdeségükkel ragadták meg a közönséget. A 2012-es Kastély-dűlőből származó furmint is ezeket az erényeket mutatja.

Tokaj után vagy inkább mellett Somló a furmint legjobb termőterülete. Az itteni furmintok még keményebbek, férfiasabbak, acélosabbak. A mindössze 3 hektáros Somlói Apátsági Pince évek óta a kézműves somlai borok egyik legjelentősebb műhelye. 2011-es furmintjából mindössze 1700 palack készült. Rendkívül aromagazdag, zamatos, némi természetes maradékcukorral lekerekített furmint ez, a pince legbarátságosabb borainak egyike. Még barátságosabb áron.

Ja, és még a Radovinben:

benczerado

És meg még:

osztrak_rado

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.