Napi Simon Gábor: 40 milliót spórolhatna, ha maga adja vissza mandátumát

2014 február 13., csütörtök 5:24
6

Még mindig nem küldött Simon Kövér László házelnöknek lemondónyilatkozatot, hogy önként mond le parlamenti helyéről. Ha a mai parlamenti ülésen kimondják Simon összeférhetetlenségét, ötévnyi képviselői fizetést kell visszautalnia, írja a Blikk. Az ügyben egykori párttársainak is szavazniuk kell. Azért pont ötévnyit, mert az Országgyűlési törvényi kimondja, hogy az összeférhetetlenség kezdetétől kell elvenni a bért, Simon Gábor esetében 2009-től áll fenn ez az állapot, azóta nem tünteti fel vagyonnyilatkozatában az Ausztriában parkoltatott 240 milliót.  Viszont ha a mesés összeg exMSZP-s tulajdonosa önként mond le, akkor megspórolja a közel 40 millió visszafizetését. Simon a HírTV-nek azt nyilatkozta, hogy már postázta lemondását.

simon_gabor_2

A mai naptól biztosan nyomozhat az ügyészség Simon Gábor ellen, mert mentelmi joga megszűnik. Az adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsított politikust kihallgathatják és akár őrizetbe is vehetik.

Simon Gábor, a Blikk szerint, továbbra sem elérhető. Az MSZP székházából már kiköltözött, autóját leadta. A képviselői irodaházban lévő irodájából is már kipakolt, névtábláját is leszerelték, bár a képviselői laptopot és munkaeszközeit még nem adta le.

UPDATE: megérkezett Simon levele az Országgyűlés elnökéhez, melyben önként mond le mandátumáról. A mai naptól Simon nem képviselő.