A Jobbik ellen tüntetnek Esztergomban

Több mint százan gyűltek össze Esztergomban, hogy tüntessen a Jobbik gyűlése ellen, melyet a művelődési háznak használt egykori zsinagógában tartanak péntek este.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A rendőrség lezárta a volt zsinagógához vezető utakat. A teret kordonokkal szektorokra osztották, csak az egyik részen lehet bemenni.

"Perverz cselekedet a Jobbiktól, hogy egy volt zsinagógában szervez fórumot, melyen olyan mondatok hangozhatnak el, melyek sértik az áldozatok emlékét és a hely szellemét"

- mondta Drelyó Ágnes, a tüntetés szervezője. Egy szál gyertyával, némán, lehajtott fejjel demonstrálnak és felolvassák az elhurcoltak neveit.

A rendezvényen megjelent az MSZP helyi polgármester-jelöltje, Gál Tamás, aki február 3-án az MSZP helyi elnökével együtt felszólította a polgármestert, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést és a fideszes többség szavazataival tiltsák meg a művelődési ház bérbeadását a Jobbiknak, ahogy erre a korábbi ciklusban már volt példa.

Tétényi Éva polgármester nyílt levelében azt írta, hogy "nincs intézkedési jogköre". Lelkiismereti okokra hivatkozva kérte a Jobbik elnökét, hogy válasszanak más helyszínt. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.