Képviselő úr, nem lehetne, hogy a baloldaliaknál ne csökkenjen a rezsi?

POLITIKA
2014 február 14., 16:07
comments 121
  • Ilyen rezsifórum még nem volt.
  • A résztvevők kormányzati fellépést kértek a gúnyolódó közös képviselők ellen.
  • Azt pedig csak remélik, nem hallgatták le őket a beépülő baloldaliak.
  • A Fideszben "felülről jött a javaslat", hogy ne kérdezhessen akárki.

Még a rezsicsökkentő fórum korszakalkotó műfaján belül is új klasszikus született csütörtök este Angyalföldön az Origo riportja szerint.

Az ellenség fellegvára

A helyszín miatt eleve sejthető volt, hogy ez nem lesz egy szokásos rutinból lehozható rezsimenet - mégiscsak az utolsó baloldali felelvárak egyikét kellene itt bevenni. Ennek megfelelően sorra jöttek azok a fordulatok, amik rezsifórumokon egyáltalán nem szoktak  - például fideszesek panaszkodtak arra, hogy nehéz itt nyerni.

"A mellettem ülők is folyamatosan arról beszéltek a fórum előtt, hogy sok olyan szomszédot látnak, aki biztosan MSZP-s, és besúgó"

- áll a riportban, és a fórum egyik vezetője, Hoppál Péter meg is erősítette, hogy számítanak arra, hogy "baloldali megfigyelők vannak a teremben, és felveszik a beszédét,hogy később esetleg felhasználhassák".

Nem kérdezhet akárki

A fórum végén még a válogatott közönségből sem kérdezhetett akárki.  A fideszes jelölt, Szalay Péter megmondta, melyik két hallgató kérdezhet. A fórum után erről azt mondta,

"felülről van egy javaslat, hogy lehetőleg ne nyújtsák el a fórumot kérdésekkel, és ne adjanak teret annak, hogy szétbeszéljék a fórumot a résztvevők".

A két kiválasztott viszont nem hagyta kárba veszni a felszólalási lehetőséget. Egyikük szerint "alattomos, fű alatti támadás" éri az intézkedést a közös képviselők részéről. A társasházakban dolgozó közös képviselők, akiknek február 15-ig kötelező kifüggeszteni a házakban, mennyit csökkent a rezsi 2013 eleje óta, szerinte gúny tárgyává teszik az intézkedést.

"Alattomos támadássukkal elveszik az emberek örömét"

- mondta, és azt kérte, hogy a kormány lépjen fel ez ellen.

Nekik is csökken

A másik kérdezőnek pedig azzal volt baja, hogy

"a házában a lakosok 60 százaléka baloldali, és rájuk is vonatkozik a rezsicsökkentés".

Hoppál Péter erre a szóvivők magabiztosságával azt mondta, "nem baj, nekik is csökken", mire a közönségből többen is bekiabálták:

"hát ez az, ez a baj".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.