Uruguay elnöke a marihuána legalizálására szólította fel az USA-t és az EU-t

külföld
2014 február 14., 10:47
comments 128

Jose Mujica uruguayi elnök szerint a fejlett világban sürgősen legalizálni kellene a marihuánát, mert a mostani helyzet csak a bűnözőknek jó. Uruguayban december óta legálisan lehet füvet tartani, termeszteni és vásárolni.

Termeszteni évente hat tő kendert lehet, venni pedig havonta fejenként 40 grammot. Külföldi állampolgárok nem vásárolhatnak.

Az elnök szerint hatalmas a kereslet a fejlett világban a fűre, az emberek úgyis megveszik, ezért álszentség tiltani.

A füvet kriminalizáló országok szerinte:

...„úgy viselkednek, mint az a hölgy, aki annyira zavarban van a bűntudatától, hogy magának sem vallja be, hogy mire vágyik.”

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.