A marihuána lassíthatná a HIV vírus terjedését

jog
2014 február 15., 17:33
comments 48

Megrázó cikk van a DailyBeasten arról, hogy milyen hatékony gyógyszer lehet a THC, a marihuána egyik hatóanyaga az AIDS elleni küzdelemben, és hogy a kormányzati politikai miatt miért nem lehet ez után kutatni.

Dr. Patricia E. Morina már állatkísérletekkel bizonyította, hogy a THC hogyan gátolja a HIV vírus terjedését. Ez három éve történt. Azóta viszont leállt a kutatása.

Egy ilyen esetben a következő lépésben embereken végeznének gyógyszerkísérleteket. Ezt azonban Amerikában nem lehet megtenni a marihuánával, illetve annak aktív hatóanyagaival. Egyáltalán nem arról van szó, hogy veszélyes lenne egy ilyen kísérlet a beteg egészségére, hanem arról, hogy amíg a marihuánát kábítószerként tartják nyilván, addig ilyen teszteket egyszerűen tilos elvégezni.

Nem azért tilos, mert veszélyes, hanem azért tilos, mert tilos.

Csak Amerikában évente 50 ezer ember fertőződik meg a HIV vírussal. Kezelés létezik, gyógymód nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.